FREMRAGENDE PRÆSENTATION AF MONICA LEWINSKY

HVAD KAN MAN LÆRE AF MONICA LEWINSKYS FØRSTE STØRRE TALE OM AFFÆREN MED BILL CLINTON – I 2014?

Her er en glimrende tale/præsentation af Monika Lewinsky. Du husker måske praktikanten, der for 16 år siden havde en affære med den daværende præsident Bill Clinton.

Hun holder sin første større offentlige tale om sagen. Og sikke en præstation – af mange grunde.

Præsentationen er spændende bare på grund af sit indhold. Hvad har hun at sige. Hvordan oplevede hun hele affæren? Hvad har hun lært af den? Og hvad synes hun vi andre skal lære?

Hun taler om the power of personal story. Det er værd at huske. Du vil altid brænde igennem, hvis du finder og fortæller dine gode historier – og dem har de fleste, når de kikker efter. Hun har en historier – og bruger den nu til noget større.

Men talen er også bemærkelsesværdig af andre grunde. Monica Lewinsky kan kaldes begynder som taler. Meget lidt erfaring. Alligevel brænder hun igennem bl.a. af 3 væsentlige grunde:

  1. hun bruger teleprompter – og læser sit manuskript op.  Det gør hun på en meget professionel måde. Langsomt, sikkert med flot øjenkontakt til sit publikum.
  2. Hun er et godt eksempel på betydningen af taletempo. De fleste taler alt for hurtigt, når de er på scenen. Det skyldes nervøsitet, mangel på erfaring og mangel på bevidsthed om, hvad der virker.
  3. Hun har noget på hjerte. Hun vil noget med sine tilhørere. Og man kan mærke det.