Lad sønderjysk kaffebord og det levende fællesskab redde din strategi

Hvordan undgår vi mødedøden?

En frygtelig død, der kræver tusindvis af ofre hver dag over hele verden.

Her er et bud:

Mennesker mødes hver dag for at udrette noget sammen. Vi mødes for at blive klogere. Vi mødes for at blive inspireret, motiveret og engageret. Vi mødes for at løse problemer, løse konflikter, finde en vej frem. Vi mødes for at snakke, tale med andre, hygge os, have det sjovt, grine lidt sammen.

Det er sådan, det er inden for business, politik, kultur, uddannelse. Faktisk inden for alle områder af samfundslivet.

Kunsten er at finde det rette mix, der sikrer, at deltagerne efter et møde, et arrangement eller en event siger.”Hvor var det spændende, inspirerende og lærerigt. Jeg fik snakket med en masse interessante mennesker. Og hvor var det fornøjeligt.”

Et eksempel fra virkeligheden

Jeg har netop lagt sidste hånd på et større arrangement for 125 deltagere – alle medarbejdere i en større entreprenørvirksomhed.

Målet for direktøren: At fremlægge strategi 2019 klart, tydeligt og fængende. At sikre opbakning til strategien. Og at sørge for, at alle får en god dag sammen, så de måske siger følgende i bilen hjem:

“Vi har en god direktør. Han ved, hvad han vil. Vi ved, hvad vi skal sammen. Og hvor har vi egentlig en god arbejdsplads.”

Det er formentlig, hvad de fleste i spidsen for en virksomhed, organisation eller institution går efter.

Det kræver stor omtanke, kreativitet og respekt for detaljen at nå dette mål. Den intelligente blanding af faglig tyngde, den levende samtale mellem mennesker og underholdende elementer, der passer til kontekst og virksomhedskultur.

I det aktuelle tilfælde indeholder programmet bl.a:

  1. En superforberedt inspirationstale ved direktøren, der igennem en måned har modtaget intensiv coaching om to centrale spørgsmål: “Hvad vil du sige?” Og: “hvordan vil du sige det, du siger?” Vi satser på en tale i Obamaklasse – og ved at Rom ikke blev bygget på en dag. Det kræver intensiv træning at blive en god taler.
  2. Gruppearbejde ved borde á maks. 6 med en omhyggelig forberedt moderator, der sikrer spilleglæde, gejst og den rette ånd i gruppen. Samtaler om virksomhedens og den enkeltes centrale udfordringer i det daglige.
  3. En gåtur – uanset vejret – med samtaler om Det Gode Liv – hvad er det? Hvordan får man det?
  4. Et sønderjysk kaffebord – masser af kage – hygge. Et effektivt greb til at skabe samhørighed på tværs af personlige, faglige og regionale forskelle.
  5. Korte, underholdende indslag i løbet af hele dagen med fokus på fundamentet for alt godt samarbejde, nemlig kommunikation i verdensklasse. Evnen til at bygge bro over forskelle. Viljen og evnen til at tale med kolleger, man ikke nødvendigvis kender så godt. Evnen og lysten til at høre, hvad andre synes. Og evnen til at skabe en stemning, der giver energi, glæde og virkelyst. Jeg har i denne forbindelse indledt et samarbejde med en skuespiller. Vi illustrerer almindelige kommunikationsudfordringer med udgangspunkt i hver vores baggrund = Masterclass i kommunikation.

Dette er planen. Men hvordan gik det? Nåede vi målet? Hvad sagde publikum? Var der stående ovationer? Det skriver jeg mere om næste gang.

Og husk:

“The proof of the pudding is in the eating”